Norra Reals Elevkår

Är världen räddad?

Kategori: Allmänt

Världen är räddad!

Tack vare Real Green är världen återigen en säker plats för samtliga människor och lärare. Vi kan alla ta ett djupt andetag, utan att andas in läskiga kemikalier och andas ut vetandes att våra barn inte kommer att födas som hemska mutanter.

 

Målet för detta läsår är som ni kanske förstått att miljömärka skolan. WOOOH!!!! Det borde ge extra poäng i fejden! För har de andra innerstadsskolorna det? Nej!! Inte ens Södra… och dem ska vara så himla secondhandiga och allmänt bättre när det gäller humanitära och solidariska frågor än alla andra. För att inte snacka om K-holmen… ”Skolan vi inte kom in på” Aha, men ville vi det eftersom ni har ju inte ens en miljöförening och kommer typ aldrig få Grön Flagg. Ägda. Östra Real: No commentsarer..  (Alla förstår väl hur farlig brunkrämen är för miljön. Värre än Kinas alla kolkraftverk, minst.)

Back to Real-ity (ahahaha aaa aa!!)

 

Det krävs ett demokratiskt beslut från hela skolan för godkännandet av miljömärkningen krävs och sedan gör vi, miljörådet en handlingsplan som måste godkännas av Håll Sverige Rent organisationen som ger ut miljömärkningen Grön Flagg. Sedan ska vi självklart följa handlingsplanen och rapportera till Grön Flagg.

 

Mer om Håll Sverige Rent och om märkningen Grön Flagg hittar du på;

http://www.hsr.se/sa/node.asp?node=40

 

I måndags godkändes vår handlingsplan, arbetet är alltså i full gång!

Det vi ska hinna göra redan under resten av denna termin är bland annat;

-          Nya miljöcitat och ”Visste du att…” varje vecka

-          Väldigt tydlig ”Så här kopierar och skriver du ut dubbelsidigt” information

-          Pappersåtervinnings behållare i alla klassrum

-          Visning av miljöfilm

-          Secondhand day

-          Hemsidan (är på G)

-          Ett gang föreläsningar och debatter

-          Köpenhamn-korrespondens

-          Förslagsbrevlåda

-          Väga maten som slängs

-          The Green Deal (mer info kommer)

 

Hela vår handlingsplan kommer att dyka upp i Fronter rummet Real Green. För Fronter är det bästa och designrikaste verktyget en skola kan ha som intranät! Ja! (Läs med snabbt a annars är det inte lika roligt)

 

Vår första temadag ”Secondhand-day” som förmodligen kommer att vara 15/12 har vi för att uppmuntra och belysa återanvändning aka ”ricykeling”. Vi kommer att samla in kläder (och sälja på blocket. Neeej!) veckan innan och använda oss av skolans resurser, de bortglömda kläderna . Man får fritt byta och ta kläder elever emellan och gärna sy om skräpet till skatt! Det kommer Real Green att göra. Kommer du är den stora frågan?

 

Veckans miljöcitat: Det är inte själviskt att leva som man själv vill, utan att tvinga andra leva som man själv vill. Oscar Wilde

 

Glöm inte att om du vill vara med och hjälpa till, komma med idéer eller veta mer/mindre, kontakta oss på realgreen@hotmail.com

 
Mvh (Miljövänliga hälsningar)

 

Snygg logga

Kommentarer

  • Oliver säger:

    Haha, snyggt stulet i första paragrafen där! ;D Inget om drakar då?

    2009-11-12 | 00:40:55

Kommentera inlägget här: