Norra Reals Elevkår

Föräääningscash!!! ÄR DET SANT?!?!?!

Kategori: Allmänt

Sugen på att bjuda på fika till ditt nästa föreningsmöte? Behöver pengar till en utflykt med föreningen, eller helt enkelt behöver cash till en aktivtet som din förening anordnar?

Du kan söka bidrag från kåren!!

Nu ligger det ett dokument i elevkårsrummet (i arkiv>föreningsdokument) som du kan

  • Skriva ut
  • Fylla i
  • Ge till styrelsen/lägga i brevlådan utanför kårrummet(saga-rummet)

Eller

När vi har fått blanketten tar vi upp det på mötet, och så röstar vi igenom/mot förslaget. (Brukar oftast gå igenom)

Frågor? Kontakta oss på fejjan eller mailen. Ses i skolan!


(Det här är helt sjukt :P)

styrelsemöte 27-11

Kategori: Allmänt

Dagordning
-mötesformalia
Orförande: Ludvig
sekreterare: Essie och Carro
-Skolkatalogen
SÄLJES INNAN JUL! TAGGA GALET :D
tryckningen tar en till två veckor och vi kommer sälja dem innan avslutningen:)
-Fejden
innan jul skall ett stort fejdenutskott-möte anordnas.
-Operation festival+konsert
festivalen som var riktigt lyckad förra året blir av på samma datum i år igen:)
-PKHT
TAGGA!! många som anmält sig, passa på att!!
-Medlemskap
lapparna inne senast fredag, styrelsemedlemmar!!
-Fram till jul
kommer linn och ludvig vara lite upptagna, och philip kapper kommer fram till jul agera ordförande.
-Årsmöte
motioner får gärna skickas in till oss på norraselevkar@hotmail.com för att hjälpa oss med förbättring.
-Förenings bidrag
formulär för bidragsökande finns i elevkårens rum i fronter!
-Rummet
Dags att styra upp ordningen bland lådorna i rummet! och allt annat i övrigt... möbler är beställda och på väg.

 

Skolkatalogen

Kategori: Allmänt

Vi ville passa på att informera om att skolkatalogen kommer efter jullovet, detta pga att många klasser inte lämnade in sina namn i tid och därmed missade vi vårt tryckdatum.

Men däremot kommer den i år att vara i FÄRG och endast kosta runt en hundring. Många roliga klassfoton och minnen väntar er efter jul!!

PUSS

PepparKaksHusTävling

Kategori: Allmänt

NU KÖR VI!!!


Tävlingen går ut på att bygga det bästa pepparkakshuset. Vilket hus som är det bästa är upp till skolans elever att bestämma, varje elev på skolan har en röst att lägga på sitt favoritbidrag. Vinnaren får en FET JULKLAPP på skolavslutningen då vinnaren tillkännages.

 Alla får självklart delta, man kan välja att jobba i grupp men tänk på att det i princip är en julklapp...

 För att delta anmäler man sig genom att maila sitt namn till norraselevkar@hotmail.com som ämne skriver man Pepparkakstävling, pepparkakshustävling, PKHT eller liknande.

 Sista anmälningsdagen är fredag vecka 50 och bidragen ska lämnas in måndag den 14:e december (exakt tid kommer på fronter när vi närmar oss) då vi ställer ut husen på plan två i glasmontrarna vid schackspelet, det är alltså viktigt att ”husen” får plats i glasmontrarna.

 Det slutliga bidraget får endast bestå av ätbara byggmaterial (bortsett från eventuella lampor).

 Röstningen sker på fronter.

För att rösta, gå in på elevkårsrummet på fronter och välj rubriken ”Röstning” på vänstra sidan av skärmen, välj sedan dokumentet ”pepparkakshustävling”. Därefter kryssar du för numret på det bidrag du vill rösta på. Avsluta genom att trycka på knappen ”Lämna in svar”.

 Röstningen öppnar den 14 december kl 12.00 och stänger den 17:e december kl 18.00 (dagen innan skolavslutningen).

Styrelsemöte 20/11-09

Kategori: Allmänt

Mötesordförande: Ludde
Mötessekreterare: Linn

Skolkatalogen är äntligen på väg! Tyvärr har det tagit lite längre tid än vi trott, men den kommer troligen i slutet av vecka 49 :)
Betalningen kan man välja att genomföra antingen över internet till elevkårens konto eller direkt med kontanter. Den kommer kosta 100 kronor, varav 20 kronor kommer gå till ett stipendium i Patrick Lönnbergs ära. Det kommer att dela ut till en elev som visat sig vara en god fotograf. Stipendiet kommer att delas ut på sommaravslutningen.

Lucia: Pepparkakor och julmust kommer att delas ut på skolans luciafirande! Schysst va?

Pepparkakshustävling: Snart kommer information att läggas ut på fronter och ni kommer hitta snygga affischer runt om i skolan! Vinnaren får en julklapp på avslutningen!

Mötet avslutades.
Trevlig helg people :)

WHOOHOOO nu ska det minsann bli lite färg på oss norra-realare...

Kategori: Allmänt

FÖR NU HAR SKOLKLÄDERNA KOMMIT!!

nääääjzzz, för de som beställt. vi andra får vänta till nästa år...

IAF
nu på fredag kommer man kunna hämta ut det man beställt, lite som minijulafton. mellan 11.45 och 13.45 är det iaf:)

SEE Y'ALL THERE!! :D

När en tävling är slut kommer genast en ny!

Kategori: Allmänt

Bara jag som saknar spänningen varje söndagskväll för att få reda på den kommande veckans uppdrag?!
Wow, Poängjakten var så himla lyckat! Under veckan kommer det komma upp bilder från prisutdelningen här.

Jag vill påminna om att det slutgiltiga poängdokumentet finns under Arkiv i Elevkårens rum på Fronter om ni är intresserade.

Vill även än en gång utbringa ett stort GRAAAAAAAAAAAAATTTIS till Alexander Eriksson i SPA9 som värdigt tog hem segern! Shit vad han kämpade alltså!!!!!

Men misströsta icke goda vänner, snart närmar sig nästa lilla tävling på Norra! Pepparkakshustävlingen som kommer att äga rum sista veckan vi går i skolan. Tävla själv eller i grupp, kom med ditt pepparkakshus till skolan på onsdag den 9e december så ställs det ut på en synlig plats. Skolans elever kommer sedan ha möjlighet att rösta på det snyggaste pepparkakshuset :) Grymt va?!

Mer info kommer senare om det!

Mötesprotokoll 13/11-09

Kategori: Allmänt

Styrelsemöte 13/11-09


Deltagare:

Linn, August, Carro, Axel, Ludde & Alexandra


Dagordning:

1.       Mötesformalia

2.       Skolkläder

3.       Fejden

4.       Operation festival

5.       Lucia

6.       Stipendium

7.       Skolkatalog

8.       Pepparkakshustävling

9.       Övrigt

 

Mötet öppnas.

 

1.       Ordförande: Ludvig

Sekreterare: Alexandra


2.       Skolkläderna har inte levererats än. De skulle ha kommit för två veckor sen men de kommer förhoppningsvis så fort som möjligt. När de väl har kommit så kommer man och hämta de i kårrummet. Mer info kommer snart.


3.       Två från varje styrelse i varje skola ska delta i festkommittén i Fejden. Carro och Alexandra blev utvalda. Utskottet för Fejden håller på att styras upp.


4.       26 november är det möte om Op. Festivalen på Globala. Klockan 4. Ett OD utskott är på G.


5.       Elevkåren har en tradition att bjuda på fik. Pepparkakor och julmust kommer det antagligen att bli. Och mys i mobbade såklart. Personer som vill delta i en luciaförening för att gå runt i ett luciatåg och dela ut pepparkakor sökes!!


6.       Vi ska starta en stipendiefond som ska gå till ett fotostipendium som ska heta Patrick Lönnberg stipendiet. Mer info kommer snart jao. Håll utkik.


7.       Philip har haft kontakt med Patrick. Alla namn är äntligen inne, nu ska alla namn skrivas in och katalogen ska styras upp. Den ska tryckas nästa vecka eller nästnästa. Det här är första året vi har styrt upp en hel katalog själva och vi har inte alltid varit så effektiva men vi har gjort vårt bästa och katalogen kommer så fort som möjligt.


8.       Vem som helst får delta. Man får vara i grupp eller ensam. 9 december kommer det att vara en utställning sen så får alla rösta på Fronter vem som har gjort finast pepparkakshus. Pris: julklapp.


9.       Övrigt: Carro säger bajs. Ludvig säger att hon är omogen. Hon hör inte att Ludvig säger så. Ludvig och Carro bråkar. Hon pekar finger. Ludvig säger att hon fyller en värdelös ålder. Alexandra instämmer.

 

Mötet avslutas.

Skolkläderna

Kategori: Allmänt

Det hade blivit missförstånd kring skolkläderna. De har inte levererats än. Det kommer mer information om när de kan hämtas osv. senare!! Håll utkik!

Vill du vara med i årets OD-kampanj?

Kategori: Allmänt

Varje år ordnas Operation Dagsverke på Norra Real. Det är en stor kampanj som finns över hela landet. Det är en hel del att fixa inför Operation Dagsverke (hädanefter OD), och förra året var det i princip bara en person som jobbade med det, vilket var lite jobbigt och dumt.
I år ska vi sprida ut arbetet mer över året, och över fler personer. Därför utlyser vi nu ett OD-utskott. Om du är intresserad av globala frågor och utveckling, gillar att anordna saker, eller bara gillar att baka kakor - maila norraselevkar@hotmail.com.

Om du vill läsa mer om Operation Dagsverke - kolla in deras hemsida HÄR
Här finns också ett blogginlägg från förra årets Nationella Konferens om Operation Dagsverke, om du är med i OD-utskottet kanske du får möjlighet att åka med på Nationella Konferensen i år!
http://norraselevkar.blogg.se/2009/march/vattna-dar-det-vaxer.html

Harebra allihopa!

Är världen räddad?

Kategori: Allmänt

Världen är räddad!

Tack vare Real Green är världen återigen en säker plats för samtliga människor och lärare. Vi kan alla ta ett djupt andetag, utan att andas in läskiga kemikalier och andas ut vetandes att våra barn inte kommer att födas som hemska mutanter.

 

Målet för detta läsår är som ni kanske förstått att miljömärka skolan. WOOOH!!!! Det borde ge extra poäng i fejden! För har de andra innerstadsskolorna det? Nej!! Inte ens Södra… och dem ska vara så himla secondhandiga och allmänt bättre när det gäller humanitära och solidariska frågor än alla andra. För att inte snacka om K-holmen… ”Skolan vi inte kom in på” Aha, men ville vi det eftersom ni har ju inte ens en miljöförening och kommer typ aldrig få Grön Flagg. Ägda. Östra Real: No commentsarer..  (Alla förstår väl hur farlig brunkrämen är för miljön. Värre än Kinas alla kolkraftverk, minst.)

Back to Real-ity (ahahaha aaa aa!!)

 

Det krävs ett demokratiskt beslut från hela skolan för godkännandet av miljömärkningen krävs och sedan gör vi, miljörådet en handlingsplan som måste godkännas av Håll Sverige Rent organisationen som ger ut miljömärkningen Grön Flagg. Sedan ska vi självklart följa handlingsplanen och rapportera till Grön Flagg.

 

Mer om Håll Sverige Rent och om märkningen Grön Flagg hittar du på;

http://www.hsr.se/sa/node.asp?node=40

 

I måndags godkändes vår handlingsplan, arbetet är alltså i full gång!

Det vi ska hinna göra redan under resten av denna termin är bland annat;

-          Nya miljöcitat och ”Visste du att…” varje vecka

-          Väldigt tydlig ”Så här kopierar och skriver du ut dubbelsidigt” information

-          Pappersåtervinnings behållare i alla klassrum

-          Visning av miljöfilm

-          Secondhand day

-          Hemsidan (är på G)

-          Ett gang föreläsningar och debatter

-          Köpenhamn-korrespondens

-          Förslagsbrevlåda

-          Väga maten som slängs

-          The Green Deal (mer info kommer)

 

Hela vår handlingsplan kommer att dyka upp i Fronter rummet Real Green. För Fronter är det bästa och designrikaste verktyget en skola kan ha som intranät! Ja! (Läs med snabbt a annars är det inte lika roligt)

 

Vår första temadag ”Secondhand-day” som förmodligen kommer att vara 15/12 har vi för att uppmuntra och belysa återanvändning aka ”ricykeling”. Vi kommer att samla in kläder (och sälja på blocket. Neeej!) veckan innan och använda oss av skolans resurser, de bortglömda kläderna . Man får fritt byta och ta kläder elever emellan och gärna sy om skräpet till skatt! Det kommer Real Green att göra. Kommer du är den stora frågan?

 

Veckans miljöcitat: Det är inte själviskt att leva som man själv vill, utan att tvinga andra leva som man själv vill. Oscar Wilde

 

Glöm inte att om du vill vara med och hjälpa till, komma med idéer eller veta mer/mindre, kontakta oss på realgreen@hotmail.com

 
Mvh (Miljövänliga hälsningar)

 

Snygg logga

Max och Liv på Mont Blanc!

Kategori: Allmänt

Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiight.Icke att förglömma:

Kategori: Allmänt

IMORGON 9.30 i aulan: Prisutdelning i Poängjakten! Kom och visa ditt stöd för de duktiga deltagarna!!! Även nya hemligheter avslöjas! psst..... vi bjuder på godis (så långt det räcker)

SNYGG KÅR

Kategori: Allmänt

DUDE!!

har ni sett någon snyggare kår, elleh?!

trodde väl inte det...

//carro:)

Fejden 2010!

Kategori: Allmänt


Hej alla härliga Norra Realare!

Arbetet och planeringen av Läroverksfejden 2010 har sedan någon månad äntligen tagit fart! Uppläget kommer i princip att vara likadant som förra året men i år så vill vi i Elevkåren ta hjälp av er elever för att göra tävlingen ännu bättre och framförallt ännu proffsigare. Med anledning av detta så kommer vi inrätta en Fejdenkommittée som huvudsakligen kommer att arbeta med arrangerandet av vår egen tävling samt med supporten till de andra deltävlingarna. Vi söker därför nu ca 10 personer som verkligen brinner för fejden och därmed är villiga att hjälpa till, främst under Mars till Maj, nästa vår. Vad du heter, hur lång du är, vilken klass du går i och om du tidigare varit engagerad i elevråd/elevkår spelar ingen roll utan det viktigaste är att du återigen verkligen brinner för Fejden och att du vill vara med och ta del av årets roligaste händelse!

Som tack för hjälpen så kommer alla som tagit en aktiv del i Fejdenkommittéen att få en gratisbiljett till den avslutande fezzten där alla de fyra skolorna är med! Inte så illa för att få vara med och arrangera en fantastisk händelse, eller hur?
Låter det här som något intressant så skall du omgående höra av dig till axelwalin@hotmail.com eller till ludvig.stalberg@hotmail.com. Känner du att facebook är mer av din grej så skall du höra av dig till Axel Walin eller till Ludvig Stålberg. Hör av dig till samma personer om du har några frågor!
Vi kommer att hålla korta interjuver (det är inget farligt utan mest bara att vi vill säga hej!) på Fredag runt kl. 12
så hör av dig så snart du kan så att inte någon annan hinner före dig!


Vi ser fram emot att snart träffa dig!

/ Axel Walin och Ludvig Stålberg

Mötesprotokoll 6/11

Kategori: Allmänt

DAGSORDNING

-Rummet
-Fejden
-Skolkatalogen
-Pepparkakshus tävling
-Poängjakten
-Skolkläder

Rummet: Eftersom det nu är tre föreningar(styrelsen, nrif, saga) som delar på samma rum(saga rummet) så bestämmer vi olika trivsel regler för att undvika framtida dispyter. Vi ska ha möte med rektorn angående möbler till rummet. August presenterar ritningen för rummet, och allt ser bra ut.

Fejden: Lappar angående fejdenutskottet kommer upp nästa vecka. I år ska inte bara vi i styrelsen jobba med fejden utan i år kan elever som går på intervju (och sedan kommer med) vara med och hjälpa till med fejden. Uttagningen sker klockan tolv på fredag den 13/11. Mer info kommer under veckan.

Skolkatalogen: Philip ska bestämma upgifter för alla i styrelsen så skolkatalogen blir klar så snabbt som möjligt. Vi måste få in alla klasslistor, det är fortfarande några som inte lämnat in. August ska prata med Patrick angående framsidan.

Pepparkakshus: Vi ska planera en pepparkakshus tävling för alla elever som vill vara med. De färdiga produkterna ska stå i matsalen och man ska få rösta på den finaste. Pepparkakshuset som fått flest röster vinner!

Poängjakten:
Prisutdelningen sker på Onsdag i Aulan!

Skolkläder: Skolkläderna har kommit nu, kom ner till rummet för att få era kläder!Benne var inte på mötet, som straff ska jag lägga upp en bild på honom när han är osminkad. Sry;)

Dessa klasser/föreningar är kvar för skolkatalogen!!

Kategori: Allmänt

TJOOBRÉÉS!! :D

Det är många som fortfarande inte har namngett alla till klassfotot/föreningsfotot i skolkatalogen.

För att vår fina skolkatalog ska kunna tryckas och vara färdig för försäljning nästa vecka (v.46) krävs det att alla skickar in detta till någon av email adresserna nedan. Ju snabbare alla skickar in namnen desto snabbare får vi får fina katalog!!

Dessa klasser och föreningar måste namnge det önskade fotot och skicka in via email:

ND9

NF7

NF8

NF9

NMA9

NNA7

NNA9

NNB7

NNB9

SK8

SPA9

SSP7

SSP9

Alliansen

Boule

Danmark

Foto

Friends

Röd-Gröna röran

Gentlemen

Idrottsföreningen

Lillis familjen

Real Green

Saga

Värnandet om välmåendet

 

känn er träffade:)

När ni enats om en bild (jag vet att det är svårt) så fyller ni in era names/nicknames tydligt med "bakre raden från vänster" osv... och skickar in till valfri email!!

patrick.lonnberg@utbildning.stockholm.se

norraselevkar@hotmail.com

Till klassfotona är det bra om ni samlar intresseanmälningar också, dvs hur många som vill ha en skolkatalog!! (Detta behövs inte för föreningsfotona…)

 

TAGGA INFÖR GRYMMASTE KATALOGEN GENOM ÅREN!!

OCH POÄNGJAKTEN FIIIFÄÄÄÄÄN :D

have a good one, xoxo

It´s the final motherfucking countdown!!

Kategori: Allmänt


Gott folk! Den sista veckan av Poängjakten börjar imorgon och jag måste säga att jag, trots att det är veckan efter lovet, nog inte längtat så här mycket efter en skolvecka sedan.. jag vet inte när!
Något mer finns egentligen inte att tillägga förutom att jag, Linn och resten av elevkåren är otroligt stolta och tacksamma! Oavsett vem som vinner så har ni allihopa, från dem som bara gjorde ett uppdrag till er som är finalister, gjort en fantastisk insats och det är ni som gjort den här tävlingen till den succé den varit! Så därför så vill jag, å elevkårens vägnar, tacka er allihopa! Utan er hade den här tävlingen aldrig blivit möjlig och vore det ekonomiskt möjligt så skulle jag bjuda er alla på en weekendresa till Berlin!
Med det sagt finns bara en sak till att säga och det är:


Lycka till och N K fucking V!


33.Visa att du är en trogen Norra realare, gå till Kungsholmens gymnasium och visa på något
sätt att du älska Norra (-5 till 15). Film gäller.


34. Få en partiledare för ett riksdagsparti att hälsa till Norra Reals elevkår! Film gäller. Samma sak som med Blondinbella. (15)


35. Designa en snygg Norra-logga. Snyggast vinner! Redovisas på elevkårens möte Kl.11.15 på Fredag. (10)

 
36. Ställ dig vid huvudentrén mellan 08.00-09.00 och hälsa alla välkomna till skolan och glöm inte att önska att gud skall vara med dem! Film på minst 1 minut gäller. (7)

37. Kom till skolan utklädd till det motsatta könet! Ju bättre utstyrsel desto mer poäng! Film på minst 30 sekunder gäller. (5-12)

38. Bada/duscha i filmjölk eller annan valfri kladdig sörja på skolgården. Äckligast sörja vinner! För att man ska få poäng måste man städa upp efter sig! Film gäller! (15)


39. Få så många som möjligt på Plattan att skrika "Norra Real är bäst!" i kör. Film gäller och flest
deltagare vinner! (15)


40. Spela in en film där du motiverar varför du är den rättmättige vinnaren av Poängjakten 2009! Bäst vinner! (15)


/Axel Walin