Norra Reals Elevkår

JÄTTEVIKTIGT OM SKOLKATALOGEN!

Kategori: Allmänt

För att skolkatalogen ska kunna gå till tryck så snart som möjligt är det JÄTTEVIKTIGT att alla KLASSER och FÖRENINGAR skickar följande information till Patrick (patrick.lonnberg@utbildning.stockholm.se)

Vilken bild? Om ni har fått flera bilder att välja mellan - skriv det nummer på den bild ni har valt!
Namn! Skriv namn på alla på bilden, samt frånvarande! Tänk på att stava rätt, det är den texten som kommer att publiceras i skolkatalogen!
För att underlätta så att vi bara kan kopiera allt, skriv på följande vis:
Bakre raden fr. v.
1.
2.
3.
osv.

Mellersta raden fr. v.
1.
2.
3.
osv.

Främre raden fr. v.
1.
2.
3.

Frånvarande
1.
2.
3.

Intresse för att köpa katalogen - för att veta hur många vi ska trycka vill vi ha ett humm om hur många som kommer köpa. Detta underlättar något otroligt!!!


Någon i varje klass och förening måste alltså ta ansvar för att fixa det här! Kolla runt i klassen så att inte alla tror att någon annan gör det. DET ÄR JÄTTEBRÅTTOM! Ta tag i det NU!

Om ni har några frågor, kontakta Patrick eller Elevkårsstyrelsen (norraselevkar@hotmail.com).

Dessa går vidare!

Kategori: Allmänt

Ledsen att det tog lite längre tid att komma upp med det här inlägget än vad jag tänkt mig.
Men...... *trumvirvel* här kommer resultatet för vilka som går vidare till
FINAL I POÄNGJAKTEN 2009!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

I bokstavsordning:
Alexander Eriksson
Andreas Drangel
Henrik Dahlin
Max Hu Yu


Det var nog ingen överraskning, ni är så värda det här! Shit vad ni kämpar! Vila ut er ordentligt nu under höstlovet, finalveckan blir tuff!

Om ni inte redan har det föreslår vi att ni skaffar er en coach. Det kan behövas lite hjälp under sista veckan. Förslagsvis tar ni med er er coach till Berlin i vår!

Mötesprotokoll 23/10-09

Kategori: Allmänt

Mötesformalia:
Mötesordförande: Ludde
Mötessekreterare: Aseel/Linn

Kakomröstning: Uppdrag 27 i poängjakten var att baka ett bakverk till elevkårsstyrelsen. Henrik, Andreas och Alexander kom med mumsiga kakor som vi fick käka! Shit vad gott det var! Vi hade omröstning om vem som skulle få poängen. Resultatet är precis som alla andra poäng i tävlingen hemligt, men avslöjas i samband med prisutdelningen onsdag 11/11.

Rummet: Vårt kontor, som nu delas med NRIF och SAGA, ska målas om under lovet! Äntligen! Och sen ska det inredas och fixas och göras fint så att vi äntligen kan använda det ordentligt!!!!!
Under fredagseftermiddagen städades och röjdes rummet av tappra styrelsemedlemma!

Skolkatalogen: Ni som inte har gjort det än: maila patrick och skriv vilken bild ni vill ha i skolkatalogen, NAMN på alla på bilden och HUR MÅNGA som kan vara intresserade av att köpa skolkatalogen (för ca 80 kr) från er klass.
Glöm inte att alla föreningar också måste göra det här!

Upptakt 09: Fyra personer från vår styrelse: Mona, Ludde, Carro och Philip var under förra helgen i Skövde på en Upptakt ordnad av SECO sveriges elevråds centralorganisation. De fick lära sig massa kul saker om elevkårer, struktur, föreningsjuridik, gå på workshops osv. Och framförallt knöt de kontakter med andra elevkårer runtom i landet!

Läroverksfejden: Det har varit ett nytt möte med Fejdenstyrelsen, dvs en styrelse med några från varje skola. De kom fram till att varje skola behöver ett Fejdenutskott! Fejdenutskottet ska kunna hjälpa till med allt som behöver ordnas inför fejden, vara volontärer under själva tävlingen och ha riktigt roligt. Troligtvis kommer man som medlem i fejdenutskottet även få gratis inträde till fejdenfesten! Efter lovet kommer vi sätta upp lappar i skolan om fejdenutskottet, om du är intresserad av att vara med!

Operation Dagsverke: Redan nu planeras det också inför Operation Dagsverke, och även inför denna tradition kommer elevkårsstyrelsen behöva hjälp från er elever! Vi kommer efter höstlovet att starta upp en OD-grupp!

Mötet avslutades, mätta och glada!

Norra Reals elevkår tackar för Blondinbellas hälsning!

Kategori: Allmänt

VIKTIGT ANGÅENDE SKOLKATALOGEN!

Kategori: Allmänt

Enligt planen görs den färdig under höstlovsveckan och trycks veckan därpå. Dock saknar många klasser namn på de avbildade. Skicka uppgifterna till Patrick Lönnberg.  Några klasser har inte heller meddelat vilken bild som önskas. Vidare: Elevkåren måste få veta hur många som avser att köpa katalogen så inte onödigt många trycks upp. Meddela Patrick Lönnberg patrick.lonnberg(at)utbildning.stockholm.se

Priset är inte fastställt, men mer än 80 kr bör det inte bli.

 

Alltså: varje klass: skicka ett mail till patrick med ett worddokument där namn på alla på bilden står, ni vet så här Bakre raden från vänster: blablabla blablason osv.

Ni måste också säga numret på den bild ni vill ha.

Och sedan: ta reda på hur många från din klass som vill ha skolkatalogen. Detta är ingen bindande anmälan men gör det lättare för oss att beställa rätt antal :)

 

FORT! Detta måste göras innan fredag!!!!!!!!!

 

Lite uppdatering om poängjakten!

Kategori: Allmänt

Wow! Poängjakten är typ det roligaste nånsin! Poängen bara rullar in bland de tävlande och spänningen höjs för varje dag som går! Tävlingen pågår överallt, helatiden! Vi har nyss fått in en hälsning från Blondinbella till Norra Reals elevkår! Hur coolt är inte det?!

Tänkte bara påminna våra tävlande om att det efter den här veckan är FYRA personer som kommer gå vidare till finalveckan, som är efter höstlovet! På lördag kommer ni få veta vilka som går vidare. Sen är det uppladdning under höstlovet, och på söndagen innan skolan börjar får ni finaluppdragen!

Jag har även bokat in onsdagssamlingen vecka 46 i aulan 9.30-10 för en avslutningscermoni med prisutdelning för Poängjakten! Najs vaaA?!


/Linnnnnn

Goda vänner!

Kategori: Allmänt


Goda vänner! Ännu en spännande poängjaktsvecka väntar oss, fylld med galna och skojsiga upptåg!
Antalet personer som deltar har dock återigen blivit reducerat men förtrösta icke mina vänner, dessa personer kommer att leverera bättre uppdrag än vad Norra Real någonsin skådat förut!


De som är kvar är  (ej i ordning):

Oden Haglind
Alexander Eriksson
Sara török
Sergio Beykun
Henrik Dahlin
Andreas Drangel
Simon Tönnes
Max Hu Yu
Mikael Bergqvist
Nicolas Senatore


Och de uppdrag som väntar denna vecka är:

25. Fixa en stödgrupp på facebook för din kamp om vinsten. Störst innan fredag kl. 23.59
vinner! (10)

26. Volontärarbeta hos mattanterna under en lunch (11.00-12.00). Först vinner och dra tag i Axel Walin eller Linn Andersson och visa att ni jobbar! (8)

27. Bjud domarna på valfritt hemmagjort bakverk. Godast vinner och bakverket skall redovisas på elevkårens möte på fredag kl. 11.15! (Vi finns antingen på kontoret eller i mobbade matsalen) (8)

28. Gör en film där du gör narr av de andra läroverksfejdenskolorna (Södra Latin, Kungsholmen och Östra Real). Roligast vinner!(10)

29. Spraya halva håret rött och andra halvan grönt och gå runt med det en hel dag i skolan. Film på minst en minut gäller!(5)

30. Anordna ett fett 10-års jubileum för världens bästa kår, Norra Reals elevkår! Alla på skolan skall vara inbjudna och minst två från kårstyrelsen skall vara närvarande. (10)

31. Anordna en kullerbyttstävling utanför matsalen någon gång under lunchtid (11.00–12.00)! (8)

32. Få Blondinbella att hälsa till Norra Reals elevkår! Först vinner och filmen måste vara minst 30 sekunder lång! (10)


Glöm nu inte att det efter denna vecka endast kommer att vara fyra personer kvar! Så kämpa hårt och var som sagt inte rädda för att fråga mig eller Linn Andersson om ni undrar något!

Lycka till!

/ Axel Walin och Norra Reals elevkår

Snart är det helg!

Kategori: Allmänt

Idag togs världens snyggaste bild till skolkatalogen! Elevkårsbilden! Alltså alla elever på skolan (typ).

Imorgon är ännu en poängjaktsvecka avslutad, och efter denna vecka är det tio som går vidare till nästa vecka! Tagga!

How to make a Föhhreening

Kategori: Allmänt

Eftersom det är många som har frågat hur man startar en förening här på Norra så kommer det en liten punktlista (för att vara så galet tydlig som möjligt)

  1. Gå in på Fronter
  2. Leta reda på föreningsblanketten på Elevkårens rum.
  3. Skriv ut föreningsblanketten och fyll i / Fyll i den online och skicka till norraselevkar@hotmail.com
  4. Lämna den till någon av föreningssamordnarna (eller skicka till mailen.)

ELLER

  1. Gå till Fredrika eller Alexandra och be om en föreningsblankett.
  2. Fyll i den.
  3. Lämna den till oss.

KLAAAART!!!! Och sen kan man ha ett uppstartsmöte för att kolla intresset och bestämma (DEMOKRATISKT!!!) styrelsemedlemmar.

Så, det var inte så svårt va?!

Puss!

Tagga!!!

Kategori: Allmänt


Mina kära poängjagare, nu släpps denna veckas uppdrag och jag hoppas att den här veckan blir lika fantastisk som den förra! Tänk på att man den här veckan precis som förra, kan bli eliminerad. Så var på den säkra sidan och gör alla upppdrag ni kan! Ni ser även att den första femton poängaren släppts vilket visserligen gör uppgiften svår men kan ge er ett stort försprång mot vinsten och resan i Berlin. Lycka till och tveka inte att fråga mig eller Linn om ni undrar något!


17. Slå vad med Per Engback! (6) Film gäller.'


18. Anordna en kurragömma på skolan. Flest deltagare vinner. Foto på alla deltagare och man måste visa en ur elevkårsstyrelsen själva tävlingen. (8)


19. Få med så många elever som möjligt i ett ”Jenka-tåg” Flest deltagare vinner!(7). Film gäller och det måste pågå i minst 30 sekunder och max en minut.


20. Virka en halsduk eller en mössa och ge till hästbarnen (Barnen som sitter på hästarna). Sätt alltså på mössan eller halsduken på dem. Film på när du sätter på någotdera gäller. (8)


21. Skriv en Wikipediaartikel om Hästarna, det du inte vet kan du
hitta på. Skicka in ditt bidrag till
Norraselevkar@hotmail.com. Den bästa kommer vi att publicera och tänk på att ju seriösare och faktariktig den är desto bättre gillar vi den! (8)


22. Starta ett disco med discokula, musik och afro någonstans på Norra där alla kan se det (4-8). Film på minst en minut gäller!


23. Panta burkar för 500 kr (Kvitto ska visas) (15). Visa kvittot till Axel Walin i SPB7 eller Linn Andersson i NM8!


24. Skriv en värdig Norra-låt. Film gäller! Låten måste minst vara en minut lång (tänk på att få med elevkåren i texten) (5-10)


/ Axel Walin

Kolla här imorgon bitti!

Kategori: Allmänt

IMORGON KOMMER 8 NYA SPÄNNANDE UPPDRAG!!!!!!!!!!! NAJS!
FEKKE FEKKE KÅRA KÅRA!

Försenat mötesprotokoll 9 oktober 2009

Kategori: Allmänt

Mötesformalia:
Mötesordförande: Ludde
Mötessekreterare: Linn

UpGrades:
Företaget UpGrades var här och presenterade sig. De erbjuder bland annat intensivkurser över en helg i matte och engelska, och har även läxhjälp i kärnämen samt naturvetenskapliga ämen och språk. De kommer komma med erbjudanden till er elever på norra. Håll utkik efter lappar i skolan om ni är intresserade.

Elevfrågor:
Jakob från SK9 var här och presenterade en idé om en teatergrupp som han ville komma till skolan och spela en pjäs om droger. Vi tyckte att idén verkade bra och ska kolla med skolledningen.

Några elever kom också till mötet och frågade om skidresan, men vi vill förtydliga att elevkåren inte har något med skidresan att göra. Det är skolans idrottsförening NRIF som anordnar den. Vi hänvisar till fronter-dokument (som visserligen finns i elevkårens rum) samt Nrifs egna facebook-profil "Nrif Norra Reals Idrottsförening". Bli kompis med dom!

Skolkatalog:
När alla foton är tagna kommer vi från elevkårssyrelsen gå runt i alla klasser och ta in intresseanmälningar för skolkatalogen, samt skriva in namn på fotona. Detta kommer antagligen ske under vecka 43 och 45.

Poängjakten:
Det rullar på och är riktigt spännande. Vi ska börja spana efter flygbiljetter och boende åt den lyckliga vinnaren ;)

Mötet avslutades.

Tjena vänner!

Kategori: AllmäntTiden går snabbt när man har roligt brukar man säga, och det stämmer sannerligen! Ännu en vecka har susat förbi med doft av poängjakt! Åh herregud vad kul jag som domare har haft! Jag beordrar er alla läsare att kolla in facebook-gruppen Poängjakten på Norra Real 2009. (Man behöver inte ens ha facebook för att kolla på filmerna!)

Det finns så stört roliga saker!!!! Jag har suttit och asgarvat hela morgonen när jag har tittat på dom! Uppdrag 13 är en stor favorit. Och 14 såklart! Vaktis och kuratorn pussas!!!!!!!

Här lite bilder:
Det är ju så också att folk har slagits ut den här veckan! Här är listan på de som fortfarande är med i tävlingen:


Alexander Eriksson
Max Hu Yu
Henrik Dahlin
Andreas Drangel
Mikael Bergqvist
Simon Tönnes
Sergio Beykun
Sara Török
Nicolas Senatore
Sture Mittermaier
Oden Haglind
Freja Nielsen
Erica Dragon/Fröjdh
Senad Matuh
Magnus Selin
Sonja Nillson Rundgren
Frida Järrå
Fanny Ahlström
Linnea Claésson
Miranda Hedström
Siri Olofgörs


Trevlig helg people!

We got koka kola veins, we don't use our brains.

Kategori: Allmänt

Utslagning!

Kategori: Allmänt

Ni vet väl att man kan åka ut ur poängjakten efter den här veckan?! Endast 25 av de cirka 70 anmälda deltagarna kommer att gå vidare, så börja kriga! Imorgon 23.59 är sista chansen att skicka in bidrag! Skynda skynda!

/Linn

Succén fortsätter!!

Kategori: Allmänt


Till att börja med så vill hela kåren tacka för den forna veckan, den var helt fantastisk och Norra Real har nog aldrig kännts så levande och framförallt inte sett så många pyramider som förra veckan! Så keep up the good work!
Precis som med allt så kan saker bli ännu bättre och den här veckan tror vi kommer bli awesomare än awesomast! För att förverkliga detta så har ni åtta nya fantastiska uppdrag:

9. Låt alla gå före i matkön på Norra 11.00-12.00. Det måste också sägas
till alla du passerar, så de förstår vad snäll du är(6). Film gäller och får minst vara två minuter.

10. Prata en hel dag bara genom talfunktionen på en dator (3). Film som måste innehålla en vardaglig konversation. Minst två minuter lång.

(låna en laptop, gå in i kontrollpanelen och klicka på tal, det du skriver in läser MicrosoftSam upp)

11. Spendera hela lunchen iklädd badkläder, och barfota såklart! (5). Foto gäller.

12. Bygg ett FETT korthus (5). Foto gäller. Pluspoäng kan utdelas. Korthuset måste vara fett för att godkännas!

13. Om en lärare ber dig skriva/rita något på tavlan , rita en näbbmus
och kolla sedan förvånat runt och fråga, ”Eller vad sa du att jag skulle
göra?” (3) Redovisas med film.

14. Få två lärare att pussas (4/par, max 3 par). Foto gäller. Puss på munnen räknas endast!

15. Pussa så många av Norras rektorer som möjligt (på kinden) (2/rektor)

16. Bugga med nån från elevkårsstyrelsen. 4 poäng för dans vid hästarna och 6 poäng i matsalen mellan 11-12. Film gäller! Max 30 sekunder.


Lycka till och glöm inte bort att man efter denna vecka kan ÅKA UT! Som tur är så finns det dock ett enkelt sätt att undvika detta, nämligen att göra så många uppdrag man överhuvudtaget orkar innan fredag kl. 23.59!
Men återigen lycka till!

/ Axel W

Poängjakten går vidare

Kategori: Allmänt

IMORGON KOMMER DE NYA UPPDRAGEN ATT LANDA PÅ BLOGGEN!
HÅLL UTKIK!Och vet ni vad? På tisdag kommer vi ta en sån där sjukt snygg bild på elevkåren (den som är som header här på bloggen) till skolkatalogen! Klockan tolv antagligen (om Patrick kan då). Vi ses på skoltrappan!

Wowawiwa!

Kategori: Allmänt

Första veckan av poängjakten är bakom oss! Det har visats sjukt stort engagemang, elevkårens ordförande har blivit ordentligt stalkad och folk har gått till hans gamla högstadieskola för att hämta ut hans betyg. Jag har fått se sjukt stora skor. 50 1/3 var den allra största. Helt galet!
Bland annat har pyramider har byggts runtom i skolan :)

 

 Kolla in facebook-gruppen för att se alla sjukt roliga filmer på allsång och kapplöpningar med lärare och allt möjligt!
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=268186300482&ref=ts


Jag har sammanställt alla hittills insamlade poäng och här har ni veckans topp fem!

1. Alexander Eriksson
2. Andreas Drangel
3. Max Hu Yu
4. Henrik Dahlin
5. Sara Török

Poängställningen bevaras hemlig för att öka spänningen!
Som ni redan vet går alla som anmält sig vidare till nästa vecka, men efter nästa vecka börjar utslagningen, så det är bara börja kriga!
Håll utkik på måndag efter de nya uppdragen!!!!!


Mötesprotokoll 2/10

Kategori: Allmänt

Dagsordning
-Skolfoto
-Pengar/bidrag
-Fejden
-Upptakt 09
-Poängjakten
-Skolshop
- FramsidaElevkårsfotot: kommer att tas på tisdagen 6 klockan tolv. Alla elever som vill vara med ska mötas på trappan. Ni föreningar som vill ta skolfoto kan kontakta Patrick lönnberg.


Pengar/bidrag: Föräldrarföreningens årsmöte-ansöka mer pengar

Fejden:Möte igår, planeringen har börjat. I år ska alla i elevstyrelsen hjälpa till med fejden.

Poängjakten: Det går bra. Elever satsar och det är jätte kul att elever engagerar sig! Vi har även bestämt att man även kan få pluspoäng beroende på hur bra man gör uppdragen..Så SATSA

Skolshop: Sista dagen för att beställa är nästa fredag

Föreningsdagar:Sagaföreningen vill låna pengar till 200-dagarsfesten. Modeföreningen vill få pengar vilket dom kommer att få efter uppvisat kvitto.

Eskilstuna: Elevrådet från eskilstuna vill gärna besöka oss  för att lära sig mer om hur man sköter ett elevråd/kår mm och de är  VÄLKOMMNA=)

Axel, Carro och LINN från mötet igår

SKOLKLÄDER:

Kategori: Allmänt

Nu är det mindre än en vecka kvar innan skolshop.se stänger portarna för oss norra realare!

Så ni som önskar skolkläder, in på skolshop.se och beställ nu!! :D

peace

Skolkatalogerna

Kategori: Allmänt

URSÄKTA ALL FÖRVIRRING ANGÅENDE SKOLKATALOGERNA!

Ni behöver inte skriva upp er på någon lista för att få dom. Vi kommer gå runt till alla klasser när alla bilder är tagna, so no panic! Inget ni behöver göra just nu alltså.