Norra Reals Elevkår

Biljettförsäljning till fejden-festen!

Kategori: Allmänt

Som alla vet så kommer att Läroverksfejden att avslutas på torsdag med en fotbollsturnering. För att fira detta har Galakommittéen anordnat en stor fest för alla fyra skolor. Festen kommer att äga rum på Allhuset vid Universitetet och går under namnet Carpe Noctem. Temat är Romersk Dekadent (tänk er typ lite Eyes Wide Shut) och det kommer att bli grymt!
Biljettförsäljning kommer att ske vid hästarna både på tisdag och på onsdag klockan 11.00! Tyvärr så finns det inte många biljetter, därför säljer vi biljetterna vid två olika tillfällen så att alla ska få en chans. Det är först till kvarn som gäller!!!!! Biljetten kommer att kosta 100 kronor - billigt, jag vet!!
Vi skriver inte upp era namn när ni köper er biljett, så släpp inte taget om den, för utan den kommer ni inte att komma in! Det kommer att vara möjligt för er som är över 18 år att supa er fulla, men alla som är under 18 är också varmt välkomna! Festen är till för alla! Visst kan det inte bli bättre?

Det var nog allt. Ses på tisdag eller onsdag!
Ha en trevlig valborg allihopa!!En snyggare kårstyrelse får man ju leta efter!

Kategori: Allmänt

ludvig 
Ludvig Stålberg - Ordförande

august 
August Almqvist Jansson - Vice Ordförande

philip 
Philip Kapper - Verksamhetsutvecklare

axel 
Axel Walin - Traditionsgeneral

linn 
Linn Andersson - Tradtionsgeneral

kristoffer 
Kristoffer Benne - Lillispappa

mona 
Mona Motejaded - Lillismamma

carro 
Caroline Witasp - PR-ansvarig

fredrika 
Fredrika Cassel - Föreningssamordnare

alexandra 
Alexandra Moreno - Föreningssamordnare

aseel 
Assel Al-mashahdi - Generalsektreterare

Om ni inte lämnar in OD-pengarna imorgon får ni smisk!

Kategori: Allmänt

Imorgon är det absolut SISTA dagen att lämna pengarna till Operation Dagsverke. Ni vill väl att pengarna ska komma fram till de behövande barnen? Dåså! Kom förbi kårrummet imorgon och langa över pengarna, vi kommer att försöka att sitta hela dagen. Om ingen är där, kontakta någon av oss, våra kontaktuppgifter finns på dörren.

Hejdåååååååååååååååååååååååååååååååå

PS. Ni som har haft bössor måste verkligen komma och lämna dom imorgon, om ni inte gör det kommer jag att leta upp er.......

Fejden & Norra 4 Real-Tshirt!

Kategori: Allmänt

Imorgon är det den tredje deltävlingen av Fejden som kommer att äga rum på Södra Latin. Tyvärr så får vi alla inte plats i deras aula..sorgligt, ment sant. Så att förhindra risken att det spårar ur, som det gjorde på Kungsholmen (bara jag som blev lite rädd?), så har den införts ett biljettsystem. Klockan 15.30 kommer det att delas ut biljetter, vardera skola kommer att få 150 stycken, och det är först till kvarn som gäller. Dom är såklart gratis, dom finns bara så att dom kan ha bättre kontroll över vilka som kommer in i aulan. Ni måste lova att verkligen ta det kolugnt, då Södras rektor kommer att få spader om vi är för vilda, och en risk att hela tävlingen kommer att läggas ner finns faktiskt. Så behärska er. Ett enda litet ägg kan komma att förstöra för 5000 elever.
Men bli inte ledsna för det här! Tvärtom, ni måste tagga till! Imorgon kommer vi nämligen att äga sönder! Att slå Södra Latrin och Pungsholmen kanske kan bli lite tufft, men man ska aldrig säga aldrig, jag har en bra känsla av att vi kommer att ta dom! Och schtekarna behöver vi inte ens tala om..pinsamt om dom ens dyker upp, som att dom tror att dom ens har en chans...!

Du har väl förresten inte glömt att köpa en Norra Real-T-shirt? Om du har det, så kom förbi hästarna imorgon. Där kommer vi nämligen att stå (förhoppningsvis hela dagen) och sälja den snygga och omtalade T-shirten. Den är feting snygg och kostar endast 60 kronor!!! Så ta av din nykomna lön och kom förbi the horses imorgon!

Puss och god natt
önskar Styrelsen

Mötesprotokoll 23/4

Kategori: Allmänt

Närvarande: Alexandra, Ludvig, Axel, Linn, Carro, August, Fredrika, Carro Å, Georgina, Kristoffer, Mona

Dagordning:
- Mötets öppnande
- Val av mötesordförande
- Val av mötessekreterare
- Fastställande av dagordning
- Operation Dagsverke
- Fejden
- Föreningslista
- Pappersinsamling + pant
- Städning i mobbade matsalen efter workshopen
- Secos årsmöte
- Övrigt: Lämna tillbaka termosar till lärarrummet, batterier till klockan
- Mötets avslutande

Mötet öppnas.

Mötesordförande: August

Mötessekreterare: Alexandra

OD - Utlåning av bössor sker idag. Nästa vecka lämnas pengarna in. Caroline Åvall är kontrollant.
Eventuella sponsorer?
Prisutdelning för den som samlat in mest pengar på modevisningen 14e maj ges som förslag.
27e maj är det OD-festival i Rålis.

Fejden - Tydligen anser många lärare och rektorer att alla är för vilda så därför ska det införas ett biljettsystem till nästa gren. Funktionärer behövs till på måndag, ca 6 personer från varje skola. T-shit försäljning - viktigt! Försäljning sker på måndag vid hästarna.

Föreningslista - Det behövs en lista med alla aktiva föreningar, men allt känns väldigt rörigt nu så vi ska ha ett föreningsmöte antingen nästa vecka, eller veckan därpå, beroende på hur mycket tid OD kommer att ta från oss.

Pappersinsamling + pant - Detta behövs i kårrummet.

Mobbade matsalen - Stökigt efter workshopen, lärare har klagat. Det måste städas!!! Ta undan era tallrikar efter att ni har ätit, tack!

Secos årsmöte - Årsmötet kommer att äga rum i Uppsala 24-26 april. Georgina, Ludvig, Alexandra och Linn ska dit! Mer info kommer efter helgen.

Övrigt - De lånade termosarna lämnas tillbaka till lärarrummet.
Tjata på vaktis som skulle ha gett oss batterier för längesen.

Mötet avslutas.

OD

Kategori: Allmänt

Hej alla Norra Realare!
Imorn är det dags! Ni ska ut och samla in pengar till förmån för krigsdrabbade ungdomar i Afghanistan och förhoppningsvis lyckas vi få ihop mer än förra årets ynka 39 299 kronor! Kämpa på med era dagsverken!
Pengarna ska sedan lämnas in på måndag eller tisdag i kårrummet! Glöm inte att ta med det ifyllda kvittot. Har du tappat bort ditt kvitto så kan du komma till kårrummet mellan 10 och 11 imorgon. Det finns även ett fåtal bössor kvar till utlåning.
/Linn

Insamlingsbössor finns i kårrummet!!!!

Kategori: Allmänt

Hallå hallå!
Tänkte bara säga att bössorna nu finns till utlåning i kårrummet, så om du vill skramla bössa som dagsverke får du komma ner till kårrummet i morgon, kårstyrelsen ska försöka vara där under hela dagen, men annars får ni leta reda på någon av oss. Telefonnummer finns på kårrums-dörren!

Lycka till med era dagsverken på fredag! Kom ihåg att det blir ett asgrymt pris till den som samlar in mest! Och även till den klass som tillsammans har fått ihop mest!

Återstår det frågor så kontakta mig :)
/Linn

Operation Dagsverke närmar sig... :)

Kategori: Allmänt

Förhoppningsvis är det ingen på Norra som har undgått att det på fredag är dags för Operation Dagsverke! Om du var borta under den lektionen när jag, Axel eller David har hälsat på i din klass och delat ut kvitton så hugg tag i någon av oss imorgon eller på torsdag så får du all information du behöver!
Annars kommer även resterande broschyrer och kvitton att läggas i alla klassfacken, om det är slut i just ditt klassfack, ta från ett annat :)

Insamlingsbössorna är det lite problem med för tillfället, så de kommer inte att finnas till utlåning från och med imorgon, som det var sagt från början. Vi kommer börja låna ut de på torsdag istället, i kårrummet (brevid skolsyster).

Hoppas ni har kommit på något grymt att göra som dagsverke!!!!
/Linn

Tröjförsäljning imorn!

Kategori: Allmänt

Imorgon kommer det vara försäljning av supportertröjor till Fejden vid hästarna! Ta med 60 spänn!!! :) :) DE ÄR SNYGGA!

Dessutom kommer det att vara frågestund om Operation Dagsverke i anknytning till detta. Om du fortfarande inte har någon aning om vad OD är eller bara vill bolla ideer om vad man kan göra på fredag, så hugg tag i Linn som också kommer sitta vid hästarna :)

Norra Reals hejjaramsor!

Kategori: Allmänt

Norra måste verkligen skärpa till sig! Vi har ju inte en enda bra hejjarramsa? Eller vi har ingen hejjarramsa över huvud taget rättare sagt?! Så här kommer två förslag som vi kan köra på imorgon:

Denna ramsa funkar till alla skolor liksom, det är bara att välja vilken av skolorna vi vill tracka:
NORRA MAKT, KUNGSHOLMS/SÖDRA/ÖSTRASLAKT
SJUNG NU MED I VÅRAN TAKT!


Och den här ramsan ska sjungas med denna melodi:
N-O-R-R-A N-O-R-R-A N-O-R-R-A SEGERN GÅR TILL NORRA!!!!


Sprid dessa ramsor till era vänner och bekanta på Norra! Imorgon kommer vi att äga sönder!!

NORRA MAKT!!!!PS. Glöm inte att tiden är ändrad. Klockan 13.00 ses vi på skolgården!

Workshoppa mera!

Kategori: Allmänt


Tycker du också att det behövs fler såna här snygga banderoller? Har du idéer till hur vi ska terrorisera de andra skolorna? Har du en bra hejarramsa som alla måste lära sig?
- Mobbade matsalen är öppen hela måndagen för dina förslag! Kom dit och låt dina idéer bli verklighet! Om Norra ska vinna Fejden behövs en rejäl hejarklack!

OBS! Ändrad tid!!!

Kategori: Allmänt

Tänkte påminna om att tiden för deltävling nummer 2 i Läroverksfejden är ändrad till klockan 14.00 istället för 15.00. Alltså kommer vi som ska tåga till kungsholmen iförda vita kläder med alla banderoller och skrika hejarramsor samlas klockan 13.00 på norra reals skolgård. Spread the word...


Fejden, IT'S ON!!!!!!!!! Kom till mobbade matsalen imorgon för att tagga!

Kategori: Allmänt

Idag var början på något stort. Läroverksfejden har officiellt börjat och detta kommer troligtvis bli en tradition som kommer att fortsätta nästa år och året efter det och året efter det och året efter det osv. i förhoppningsvis flera hundra år. Idag har vi inte bara skrivit historia utan vi har även visat att Norra Real är grymma på att hosta ett stort arrangemang för flera hundra (galna och skrikandes) personer med underhållning och fika och annat! Och dessutom ett grymt Jeopardy-spel med otroligt bra frågor om bland annat "den undre världen", som visade sig vara Östras grej tydligen. Kungsholmen visade även att de är sjukligt seriösa och Södra chockade i alla fall mig gång på gång, hur kan det vara möjligt att man kan så mycket? Nu tror Södra att de har övertaget, men de måste sättas på plats! På tisdag ska vi visa de vem det är som bestämmer!

Klockan 15.00 i Kungsholmens gymnasium på tisdag är det Läroverksfejdens andra deltävlning - debatten. Vi träffas klockan 14.00 på vår skolgård för att sedan fjällvandra (åka tunnelbana) till Kungsholmen. Vi kommer att patrullera på led med flaggor, tutor och allt va det kan va. Glöm inte att ni måste ha vita kläder på er!

För att förbereda inför detta kommer vi att anorda workshops i mobbade matsalen imorgon fredag klockan 12.00 och även en på måndag, också klockan 12.00. Där kommer vi att göra snygga banderroller, komma på hejjarramsor och även planera attentat, så terror-gruppen, you better be there!

Det var tråkigt att vi inte vann idag, men vi kämpade bra! En stor eloge till deltagarna! På tisdag klättrar vi upp på toppen igen, TAAAAAAAGGGAAAAAAA! Ses i mobbade imorgon, ta gärna med er stora, vita lakan som vi kan skriva på..grymt!

xxxxx


PS. Ni kanske undrar varför det stod en man vid ingången med siden-rock och mask med en flaska i handen som kastade vindruvor på er alla? Det var pepp inför Läroverkens fest Carpe Noctem som kommer att äga rum den 7e maj! Det är då vi ska fira vår seger..

Protokoll 14/4

Kategori: Allmänt

Dagordning

1. Mötets öppnande.
2. Fejden.
3. Operation dagsverke.
4. Fint rum.
5.Linn besökte ett personalmöte.
6. Agust ideer om ordning och reda.
7. Norra reals egna låt/hejaramsa
8. Övrigt..

1. Mötet börjar. Närvarande: Aseel, Mona, Axel, Ludvig, Alexandra, Linn, Fredrika, Agust, Kristoffer, Caroline.

2. Mycket att göra inför första Fejden tävlingen på torsdag. Vi bestämmer att vi sälja fika under pausen(Kaffe, te och kakor). Vi bestämmer även att alla styrelsemedlemmar ska ta med sig termosar och vattenkokare. Aseel, Ludvig, Caroline, Agust och Kristoffer ska gå till lidl för att inhandla allt efter mötet!
Caroline har sytt ett stort vitt HEJJA NORRA REAL  skynke som kan vifta med på alla tävlingar, Bra Carro!
Vi måste även köpa fyra "klickers" som vi ska använda för att räkna hur många elever det är som kommer från alla skolorna. Agust ska skriva ut lappar där det ska stå vart alla elever från de olika skolorna ska sitta.

3.Linn Berättar om att informations möte om operation dagsverke ska hållas på onsdagen. I år ska vi samla in pengar till ungdommar i Afganistan. Linn föreslår att vi delar ut ett pris till den eleven eller den klassen som samlat in mest pengar, kanske en Ipod suffle till eleven eller fika till hela klassen.

4. Alla i kåren tar en stund för att uppskatta den lilla "renoveringen" som har skett i styrelserummet. Bordet och dörren har målats svart av Philip och Alexandra M.fl.

5. Linn som tog del av ett personalmöte med lärarna berättar att det var lite skrämmande och att det fanns fika. Men att de senare diskuterade viktiga ämnen som elever tagit upp tidigare.

6.Agust förelslår att vi ska göra om lite i kårrummet, genom att sätta upp lite hyllor och kanske måla. Vi andra i styrelsen håller med om att det skulle vara jätte bra att göra!

7. Norra Real måste ha en hejjaramsa/låt för att vi elever ska tagga till som ALDRIG FÖRR! Eftersom Axel är den musikaliska talangen i styrelsen tvingar vi på honom ansvaret för att hitta på en bra låt. Go AXEL!

8. Aseel ska göra upp en budget för fejden samt för cheerleading dräkterna. Aseel ska även hålla ännu en cheerleading uttagning och dela ut tillräckligt med lappar denna gång!
Caroline och Kristoffer ska prata med naturlärarna om att få låna vita labbrockar som vi kan dela ut till eleverna(NR) som inte har på sig vitt innan första tävlingen.

MÖTET AVSLUTAT

GLAAAAAAD PÅÅÅÅÅÅSK

Kategori: Allmänt

Elevkårsstyrelsen önskar alla på Norra en riiiiiiktigt glad påsk och ett underbart lov!!!!!!!!!


Mötesprotokoll 2/4

Kategori: Allmänt

Närvarande: Alexandra Moreno, Mona Motejaded, Ludvig Stålberg, Agust Almqvist, Caroline Witasp, Axel Walin, Kristoffer Benne, Philip Kapper och Aseel Al-mashahdi.

Dagordning:Mötet öppnas

1. Fejden
2. Datum för uppiffning av bordet i kårrummet.
3. Vattenkokare  till kårrummet.
4. Speedating.
5.Gemensam Email.
6. Montern/bilderna.
7. Övrigt.

1. Ludvig påminner alla i styrelsen om att de inte ska planera in mycket efter påsklovet eftersom alla kommer att behövas innan den första fejden tävlingen, Nämligen Jeopardy.

2. Alexandra och Philip bestämmer sig för att tillsammans måla bordet i kårrummet svart på torsdagen.

3. Aseel tar på sig att fixa(KÖPA) en vattenkokare till kårrummet för te och snabbkaffe i framtiden och Ludvig säger då att han kan fixa en minikyl!

4.Philip föreslår en typ av speedating där elever på skolan får fråga oss frågor som de kan tänkas ha. Det blir i stort sett utformat som speedating, alla tycker att det är en bra ide.

5. Caroline meddelar att hon har kollat upp priserna för en gemensam e-mail adress för alla oss i styrelsen samt alla föreningar, med hjälp av dessa kan vi planera in events och samtidigt se vad de andra föreningarna har planerat in. Vi väljer att skjuta fram det tills efter FEJDEN då vi kan se om vi har pengar så att det räcker.

6. Ludvig har pratat med rektorn om att få nycklar till vår monter så vi kan hänga upp alla våra affischer och förslagslappar osv där istället för att lägga upp dem överallt i skolan. Vi stödjer rektorns förslag eftersom vi håller med om att alla lappar gör att skolan ser rörig ut.

7. Eftersom våra cheerleaders behöver Pom-poms och tryckta t-shirts tar Aseel på sig att kolla upp hur mycket de kostar för att sedan skapa en budget för Fejden.  Vi bestämde även att skolans andra färg kommer att bli GULD =D

MÖTET AVSLUTAT